Mitä tuijotat? -työpaja

Mitä tuijotat? -työpajat. Muuttumisleikki ja voimaannuttava valokuvaus.

Mitä tuijotat? -työpaja on tutkimusmatka omaan itseen. Miltä tuntuu ottaa erilaisia rooleja, asettua toisen ihmisen asuun, muuttaa ulkonäköään radikaalisti totutusta tai tulla kohdelluksi hetken presidenttinä? Miten minut nähdään ja miten haluan tulla nähdyksi? Minkä roolin olen ottanut omakseni?

Mitä tuijotat? -työpajassa tutkitaan yhteiskunnan asettamia roolimalleja ja ulkonäköön kohdistuvia odotuksia muuttumisleikin kautta. Miten näemme itsemme ja toisemme, mitä meidän annetaan nähdä ja miten haluamme tulla nähdyiksi. Työpajassa osallistujan identiteetti rakennetaan uudelleen yhdessä maskeeraajan, näyttelijän, ohjaajan ja valokuvaajan kanssa.

Keväällä 2016 Mitä tuijotat? -työpajan voi tilata Kiertuenäyttämöltä erilaisten terveydenhuollon ja sosiaalitoimen yksiköiden olohuoneisiin. Sitä on mahdollista muokata ryhmän koon ja luonteen mukaan.

 

Työpaja on osa MITÄ TUIJOTAT? -projektia, joka koostuu työpajojen lisäksi klubeista, valokuvanäyttelystä ja esityksestä Sinuus, jonka ensi-ilta on Kansallisteatterin Willensaunassa syyskuussa 2016. Lue lisää täältä!

 

Kuva: Mitro Härkönen

Työryhmä

Mitro Härkönen, Tuire Kerälä, Anna Paavilainen ja Marja Salo

Juuri nyt: Taideopiskelijat lähtevät kiertueelle hoitolaitoksiin ja vankiloihin. Lue lisää yhteistyöstä Taideyliopiston kanssa: Lue lisää »