Karkauspäivä-esitykset

Yhteistyössä: Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu

Karkauspäivä-esitykset ovat syntyneet Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun yleisökontaktikurssilla. Mukana on opiskelijoita näyttelijäntaiteen, ohjauksen sekä teatteri- ja tanssinopettajan MA koulutusohjelmista. Opiskelijat vetivät syksyllä 2015 taidepajoja dementiayksikössä, kehitysvammaisten ryhmäkodissa, korvaushoitoyksikössä sekä vankilassa ja keräsivät samalla materiaalia Karkauspäivä-esitysten käsikirjoituksia varten.

Keväällä 2016 kukin työryhmä vie esityksensä yhteensä 5 erilaiseen suljettuun laitokseen ja tutkii, miten ne muuttuvat erilaisten esityspaikkojen myötä.

Ennen kiertueelle lähtemistä Karkauspäivä-esitykset nähdään ennakkonäytäntöinä Teatterikorkeakoulussa to 18.2. klo 18.00 (Potilas, Hymylä) ja pe 19.2.klo 18.00 (Uponnut aika, Talviuni). Vapaa pääsy, ilmoittaudu mukaan tästä.

 

Hymylä

Hymylä

HYMYLÄ

Ootko sää oikeesti tollanen? Mikä sun nimi on? Mitä sää odotat? Mää oon tässä niin kun esillä mutta mitä sää täällä oikein teet? Tuu Hymylään. Siellä on kaikki päinvastoin kun oikeessa elämässä. Se alkaa ihan parin minuutin päästä. Tavataan siellä.
Näytelmä Laura Valkama
Ohjaus Antti Haikkala
Esiintyjät Henri Tuominen, Pipsa Tuppela

 

UPONNUT AIKA

Uponnut aika on kahden näyttelijän esitys muistojen kalaretkistä, joihin tiivistyvät ystävyys, menetys ja sanomattomat sanat.
”En oo koskaan nähny näin suurta haukea.”
”Iso kohtalo. Se tietää kuolemaa.”
Ohjaus: Ilmari Pursiainen
Näyttelijät: Manoel Pinto ja Jukka Heiskanen

Talviuni_05

Talviuni

TALVIUNI

Talviuni on musiikkiteatterillinen tarina tytöstä, joka karkaa kotoaan, muuttaa metsään ja päättää ryhtyä eläimeksi. Esityksen musiikki on sävelletty Pentti Saarikosken runojen pohjalta.
Käsikirjoitus, sävellys ja ohjaus Antti Lehtinen
Esiintyjät Mari Naumala Pippa Jämsén Antti Lehtinen
Koreografia: Pippa Jämsén

 

Potilas

Potilas

POTILAS

”Taas näitä, eivät malta pitää näppejään erossa.” Nimettömän päähenkilön elämä on selviytymistä päivästä toiseen. Kun hän löytää mystisen esineen, kaikki muuttuu, mutta odottamattomalla tavalla. Monologiesitys ojanpohjalta maailmankaikkeuden ääriin.
Näyttelijä: Sonja Salminen
Käsikirjoittaja, dramaturgi: Aino Pennanen
Ohjaus: Marjut Maristo ja työryhmä
Musiikki: Pekka Nisu
Pukusuunnittelu: Maria Hämäläinen

 

Kuvat: Mitro Härkönen

Juuri nyt: Taideopiskelijat lähtevät kiertueelle hoitolaitoksiin ja vankiloihin. Lue lisää yhteistyöstä Taideyliopiston kanssa: Lue lisää »Yhteistyössä