Helmi-projekti

Pipsa Lonka

Helmi-projektin aiheena on särkynyt äitiys: äitien päihteidenkäyttö. Keväällä 2013 projektin toteuttava taiteilijaryhmä jalkautui helsinkiläisiin päihdeyksiköihin keräämään materiaalia tulevaa esitystä varten sekä pohjustamaan yksiköiden asiakkaiden kanssa keväällä 2014 toteutettavaa taidetyöpajaa.

Projekti tuottaa kahden esiintyjän kiertue-esityksen Helmi – yksi äiti muiden joukossa. Voiko äitiyden aloittaa uudestaan monen vuoden tauon jälkeen? Tai poistuiko äitiys äidistä koskaan? Menneisyyttä emme voi muuttaa, mutta me voimme muuttaa sitä mitä me ajattelemme siitä

Helmi – yksi äiti muiden joukossa -esityksen kiertue-ensi-ilta on Diakonissalaitoksen Munkkisaaren toimipisteessä 5.12.2013 klo 17.00.

Kansallisteatterin esitykset nähdään Maalaamossa 7.12.2013 alkaen.

Kiertue suuntautuu päihde- ja mielenterveysyksiköihin sekä sosiaalialan oppilaitoksiin eri puolille Suomea. Esitysvierailun jälkeen Helsingin päihdeyksiköissä käynnistyvät teatteripedagogin vetämät työpajat.

Projektissa käsitellään koskettavaa aihetta teatterin keinoin ja annetaan myös katsojille mahdollisuus itseilmaisuun. Tarkoitus on tuottaa laitosympäristöön kauneuden ja keskittymisen kokemuksia sekä aiheuttaa myönteisiä kohtaamisia päihteidenkäyttäjien asumisyksiköiden ja muun yhteiskunnan välillä.

 

Työryhmä

KÄSIKIRJOITUS Pipsa Lonka
OHJAUS Saana Lavaste
ROOLEISSA Ella Pyhältö ja Outi Vuoriranta
TEATTERI-ILMAISUN OHJAAJA Kati Sirén

TUOTTAJA Roosa Vaverka
KIERTUENÄYTTÄMÖN TAITEELLINEN SUUNNITTELIJA Jussi Lehtonen

Kuvat ja videot

Katso kaikki kuvat

Juuri nyt: Taideopiskelijat lähtevät kiertueelle hoitolaitoksiin ja vankiloihin. Lue lisää yhteistyöstä Taideyliopiston kanssa: Lue lisää »